P. is een Wijchense jongen van 14 jaar. Hij woont samen met zijn vader en moeder net buiten het centrum, in een rustige omgeving. Hij houdt van het buitenleven en de sierkippen verzorgen is zijn grootste hobby. Verder is computeren ook favoriet bij hem.
P. zit in Nijmegen op school. Hij heeft een bijzondere thuissituatie, omdat zijn moeder al zo lang als hij zich kan herinneren, ziek is. Zij heeft MS en is rolstoel gebonden. Alle zorgtaken voor zijn moeder worden door zijn vader en P. samen gedaan. Alleen voor de huishoudelijke taken komt af en toe iemand van de thuiszorg helpen.

P. vindt het normaal dat hij dagelijks meehelpt in het gezin. Dat wordt van hem verwacht. Hij wil zo veel mogelijk klaarstaan voor zijn moeder, maar heeft niet altijd zin om te helpen in het huishouden. Hij kan wel leukere dingen bedenken dan helpen bij de afwas of zijn kamer opruimen.

P. zou het wel leuk vinden om met andere jongeren in contact te komen.

Ben jij een jonge mantelzorger?
MeerVoormekaar wil graag in contact komen met jonge mantelzorgers. Om ze te kunnen ondersteunen, ze af en toe in het zonnetje te zetten en leuke dingen voor ze te organiseren. Maar vooral wil MeerVoormekaar graag van de jonge mantelzorgers zelf horen waar ze behoefte aan hebben of wat hun vragen zijn.
Ben jij een jonge mantelzorger of ken je een jonge mantelzorger? Neem dan contact op met MeerVoormekaar. Dat kan bij Rosalie Hensen, r.hensen@meervoormekaar.nl 06-17860566 of
Mariëlle van Swaay, m.vanswaay@meervoormekaar.nl 06-17860576