Helena is 10 jaar en woont sinds 2019 in Druten. Ze komt uit Iran. Haar broertje Heisam is 8 jaar en meervoudig gehandicapt.
Hij kan niet praten, lopen en eten gaat ook moeilijk. Regelmatig moet ze haar ouders helpen, want haar broertje kan geen minuut alleen zijn. Omdat haar ouders veel moeten zorgen voor haar broer, hebben ze niet altijd tijd voor Helena. Ze zijn vaak te moe. Ook moet Helena haar ouders helpen met de Nederlandse taal, omdat haar ouders nog niet alles begrijpen. Ze moet dus altijd rekening houden met haar thuissituatie. Ze kan dus niet gaan spelen met andere kinderen wanneer ze wil en moet altijd in de buurt blijven van haar broertje.
Helena is een jonge mantelzorger. Ook jonge kinderen zijn vaak mantelzorger. Daarom kreeg ze van ons een cadeaubon. Om te laten weten dat we haar een kanjer vinden!

Ben jij een jonge mantelzorger?
MeerVoormekaar wil graag in contact komen met jonge mantelzorgers. Om ze te kunnen ondersteunen, ze af en toe in het zonnetje te zetten en leuke dingen voor ze te organiseren. Maar vooral wil MeerVoormekaar graag van de jonge mantelzorgers zelf horen waar ze behoefte aan hebben of wat hun vragen zijn.
Ben jij een jonge mantelzorger of ken je een jonge mantelzorger? Neem dan contact op met MeerVoormekaar. Dat kan bij Rosalie Hensen, r.hensen@meervoormekaar.nl 06-17860566 of
Mariëlle van Swaay, m.vanswaay@meervoormekaar.nl 06-17860576