Vanochtend werd ik wakker en dacht, o ja ook vandaag ga ik naar Wijchen. En eerlijk gezegd, ik had even moeite om uit bed te komen. Echter de gedachte dat we wéér een groep ouderen die zich vaak alleen voelen een mooie dag kunnen bezorgen, maakte dat ik toch energiek uit bed stapte en op pad ging naar Wijchen. Met een klein oponthoud op de A12 werd ik van harte welkom geheten door de altijd goed gehumeurde Edwin Sengers en zijn medewerkers.

Als organisatie Stichting MeerVoormekaar Druten en Wijchen werken we regelmatig samen met diverse partijen en De Eikenhorst Wijchen is één van die organisaties. Vandaag had Edwin Sengers  “Bloemetje van de boer, voor u en de medemens” bedacht. Een deel landbouwgrond is ingezaaid met voor extra bloemrijke akkerlanden, wat in de zomer heerlijk geurend en kleurend groeit en bloeit. Dit is geweldig voor de bijen en insecten en ziet er mooi uit, in de winter geeft het de vogels, hazen, konijnen en patrijzen en ander wild extra eten en beschutting. Om dit te realiseren kun je vriend van De Eikenhorst worden, dit hebben diverse mensen, bedrijven en organisaties gedaan. Mede hierdoor konden er vanochtend ruim 20 inwoners uit Wijchen daar naartoe voor een uitje en naar huis keren met een (eigen) geplukt boeket!

Het was de eerste keer, maar wat was het geslaagd! Het weer was precies goed, niet te warm, te koud of regen. Er was nog een imker aanwezig met heerlijke natuurlijke producten, de geplukte bloemen werden vakkundig tot een boeket gemaakt en Edwin had uiteraard weer een verrassing in petto, namelijk een huifkar waarmee hij de inwoners een rondrit gaf over de akkers. De Eikenhorst en medewerkers, dank voor jullie tijd, inzet en maatschappelijke betrokkenheid voor inwoners van Wijchen in een toch voor jullie complexe tijd!