De meeste mensen willen gewoon meedoen net als iedereen. Bijvoorbeeld door een cursus te volgen, op bezoek te gaan bij iemand of te sporten. Soms is het lastig om dit zelf voor elkaar te krijgen, omdat je bijvoorbeeld een beperking of ziekte hebt of omdat je niet weet hoe dit aan te pakken of hoe te beginnen. Het kan ook zijn dat je zo druk bent met de zorg voor een andere dat je merkt dat je steeds minder mensen om je heen hebt, terwijl je het wel fijn zou vinden om contact te hebben.

Iedereen heeft behoefte aan contact, ontspanning en steun. Een stevig sociaal netwerk verbetert de kwaliteit van het leven en mantelzorgers kunnen de zorgtaken beter volhouden.

MeerVoormekaar en MEE Gelderse Poort werken samen en begeleiden vrijwillige netwerkcoaches en bruggenbouwers,die je kunnen ondersteunen in het opbouwen of uitbreiden van je netwerk. De bruggenbouwers zijn studenten van de Hogeschool en de netwerkcoaches zijn vrijwilligers die de buurt (of dorp) goed kennen. Ze hebben allemaal een training gevolgd en kunnen meteen aan de slag.

Jullie werken in 3-6 maanden (indien nodig langer) aan:

  • het leren kennen van nieuwe mensen (door bijvoorbeeld te gaan kijken in het wijkcentrum of jullie maken samen een plan wat je zou kunnen doen om je netwerk uit te breiden)
  • het verbeteren van het contact met de mensen die je al kent (samen kijk je naar de mogelijkheden, er zijn geen kant en klare oplossingen)
  • het leren van nieuwe dingen die het makkelijker maken om mee te doen (zoals bijvoorbeeld het maken van een afspraak; dit kunnen jullie samen eerst oefenen)

De netwerkcoach/bruggenbouwer stelt graag zijn ervaring en deskundigheid beschikbaar, maar is geen hulpverlener. De netwerkcoach/bruggenbouwer brengt een bezoek aan huis op een door jullie samen uitgekozen tijdstip, bijvoorbeeld 1 keer per week of 2 weken. Een bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Belangstelling voor een netwerkcoach/bruggenbouwer? Of wil je zelf netwerkcoach worden?
Neem dan contact op met Maartje Bugter via m.bugter@meervoormekaar.nl / 06-33632780