De jonge mantelzorger Wout Peters (12 jaar) woont met zijn broer Koen (16 jaar) en zijn ouders in Puiflijk. Wout is een rustige jongen die heel zorgzaam is voor zijn oudere broer. Ze hebben een hechte band met elkaar. Wout is meervoudig gehandicapt en is rolstoel gebonden. Het nieuwbouw gezinshuis waar de familie woont is daarop aangepast.
De vader en moeder van de broers doen de zorg van Koen allemaal zelf. Koen zit in Nijmegen op school bij Werkenrode. Daar gaat hij normaal gesproken 5 dagen in de week naartoe.

Jonge mantelzorger in coronatijd
In deze coronatijd is het allemaal anders. Tot voor kort was Koen alle dagen thuis. Dat was voor iedereen moeilijk, ook voor Wout.
Koen is helemaal gek van voetbal. Hij gaat graag naar SCP in Puiflijk. Daar spreekt hij veel mensen. Daar geniet hij enorm van. Het is fijn dat Koen daar zelfstandig met zijn rolstoel naartoe kan gaan. Ieder weekend naar de wedstrijden kijken met het shirt van SCP aan. Een fantastische supporter!

Maar nu was er geen voetbal en geen afleiding. Dat was voor allemaal een moeilijke tijd.

Cadeaubon voor de jonge mantelzorger
Wout was heel blij met de cadeaubon die hij kreeg. Hij vindt het heel gewoon dat hij als jonge mantelzorger zorgtaken verleend. Het is toch leuk als je merkt dat mensen ook zien dat het moeilijk kan zijn en dit erkend wordt.
Hij vindt het misschien wel leuk om andere jonge mantelzorgers te spreken. Dan kun je ervaringen uitwisselen maar ook vooral lol hebben met elkaar zonder dat je de situatie thuis uit moet leggen. Even los van alles, lekker chillen met elkaar, zonder zorgen.

Ben jij ook een jonge mantelzorger, of ken je er een? Neem dan contact op met: Rosalie Hensen, r.hensen@meervoormekaar.nl 06-17860566 of  Mariëlle van Swaay, m.vanswaay@meervoormekaar.nl 06-17860576