Aandacht voor elkaar. Rutte benoemde dit ook al tijdens een persmoment. Hij riep om naar elkaar om te kijken. Zorg te hebben voor groepen zoals ouderen, mensen met een psychische kwetsbaarheid, alleenstaande ouders en jongeren. Mensen die het in deze tijd mentaal zwaar hebben, omdat ze de deur niet meer uitkomen bijvoorbeeld.
Medewerkers van MeerVoormekaar gaan de komende tijd weer op pad om een praatje te maken aan de deur. Anton de Boer trok samen met vrijwilliger Marleen de wijk Valendries al in. Ze kwamen aan de deur bij een oudere inwoner die als sinds maart geen bezoek meer had gehad. Ook troffen ze een jongere die alle motivatie was verloren om actief te blijven.
Iedereen heeft last van de huidige situatie, het laat weinig inwoners onberoerd. Daarom waardeerden de mensen van de Valendries het zeer dat we een praatje kwamen maken. Een luisterend oor doet veel, zo merkten Anton en Marleen.
Anton en Marleen spraken met twee mensen af om nog eens op bezoek te komen, voor een vervolggesprek. En een jongere werd verwezen naar de collega's van het jongerenwerk.
Anton sluit af:

'Ik hoop dat mensen door ons bezoek aan de buurt in de gaten hebben hoe belangrijk het is om even een praatje te maken. Juist met je buurvrouw of overbuurman. Een vriendelijk woord, vragen hoe het gaat, het is een kleine moeite. Die sociale menselijke belangstelling kan iedereen gebruiken, zeker nu!'