Heb jij een vraag over het geven van hulp aan Oekraïense vluchtelingen? De Gemeente Wijchen geeft een antwoord op veel gestelde vragen:
Gemeente Wijchen is het oude gemeentehuis aan het inrichten tot een opvanglocatie. Wij vragen u deze locatie niet te bezoeken voor het aanbieden van hulp en/of goederen.
Aanbieden van vrijwilligerswerk
De gemeente besteedt de organisatie rondom het vrijwilligerswerk uit aan welzijnsorganisatie MeerVoormekaar. Zij heeft hier ervaring mee. Wilt u als vrijwilliger uw hulp aanbieden? Meld u dan vanaf vrijdag 15 april aan via oekraine@meervoormekaar.nl. Heeft u zich al eerder bij de gemeente aangemeld, dan geven wij dit door aan MeerVoormekaar.
Aanbieden van goederen door particulieren
Wij krijgen veel berichten over het aanbieden van spullen. Heel fijn! Als gemeente nemen wij geen goederen / kleding aan. Hiervoor kunt u contact opnemen met kringloopwinkel Vraag en Aanbod.
Commerciële aanbiedingen van goederen en diensten
Dank voor uw aanbod. Op het moment dat het nodig is, nemen wij graag contact met u op.
Op onze gemeentewebsites hebben wij veel informatie staan. De informatie wordt regelmatig vernieuwd.
Informatie voor particuliere opvang van vluchtelingen
Rijksoverheid heeft een handreiking gemaakt voor mensen die een opvang bieden. In deze handreiking vindt u informatie waarop u moet letten en welke voorzieningen beschikbaar zijn. Ook op onze eigen websites vindt u hier informatie over.