Om inwoner initiatieven mogelijk te maken en te faciliteren starten de gemeenten Druten en Wijchen met het Buurtfonds. Het gaat om initiatieven die het welzijn en de leefbaarheid bevorderen. Hierin staat verbinden en ontmoeten centraal. Er is in Wijchen al ervaring opgedaan met de Mee®doenertjes. Het blijkt succesvol te zijn. Een Mee®doenertje bedraagt maximaal € 300,00 en kan eenmalig voor een activiteit aangevraagd worden. Met deze bijdragen stimuleert de gemeente inwoners die iets willen organiseren om de sociale samenhang in hun wijk of buurt te bevorderen. 

Het Buurtfonds is bedoeld voor grotere initiatieven. Een bijdrage uit het Buurtfonds is minimaal € 500,00 en maximaal € 5.000,00. Ook moet er sprake zijn van minimaal 50% co-financiering. Dus om voor € 500,00 in aanmerking te komen, moet de aanvraag minimaal € 1.000,00 zijn. Er is
€ 5.000,00 beschikbaar.

Voor beide regelingen geldt dat ze eenvoudig aan te vragen en toegankelijk zijn. Het formulier is makkelijk in te vullen. Je kunt bij MeerVoormekaar terecht als je meer wilt weten over deze regelingen. De beoordeling van de aanvragen ligt bij een jury, deze bestaat uit inwoners.

Download hier de formulieren:
Spelregels Buurtfonds Wijchen
Spelregels Buurtfonds Druten
Aanvraagformulier Meerdoenertje
Aanvraagformulier Buurtfonds