Leven met je zorgen

Iedereen worstelt wel met het dagelijks leven, ieder om andere redenen. Soms gaat het best goed en soms wordt het je teveel. Om de zorgen af en toe te vergeten wringen we ons in allerlei bochten om ons weer beter te voelen. Daar wordt het meestal niet beter van.  

Hoe we met spanningen omgaan is ons nooit geleerd, maar er is een manier om hiermee te leren omgaan, Deze vaardigheid (uit de gedragstherapie) wordt nu zonder kosten aangeboden via een korte cursus begeleid door een psycholoog en een medewerker van MeerVoormekaar.

In de cursus ‘Voluit Leven’ leer je anders te kijken naar problemen en zorgen. Deze korte praktische cursus biedt relevante en praktische oefeningen (op papier) en geeft inzichten vanuit de effectieve vaardigheden van mindfulness en ACT (Acceptance Commitment Therapie). Het is geen therapie, niet zweverig, maar het kan wel helpen.

Data en locatie

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op de woensdag van 13.00 – 15.00 uur. Data: Start 28-2 / 6-3 / 13-3 / 20-3 / 27-3 / 3-4 / 10-4 / 17-4-2024

De locatie is de Bogerd in Druten. 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel dient u zelf het cursusboek (Boom Hulpboek Voluit leven) aan te schaffen. Als dat een probleem is kunt u het van ons lenen.

Voor wie

Heb je zorgen en stress-klachten en woon je in Druten? Deze cursus past bij jou als je een van de volgende signalen bij jezelf herkent: gespannenheid, angst, somberheid, vermoeidheid, pijn, verslavingsgedrag, een gevoel van leegte, zelfkritiek.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over inhoud of praktische zaken rondom de cursus, of wil je je aanmelden, stuur dan een e-mail naar Mariëlle van Swaay van MeerVoormekaar, via m.vanswaay@meervoormekaar.nl  of bel naar 06- 17860576.
Aanmelden kan tot en met 31 januari 2024.

Na 31 januari ontvangen deelnemers een bericht. Voorafgaand aan de cursus vindt begin februari een kennismakingsgesprek plaats (7-2 of 14-2 vanaf 12.00 uur).

De cursus gaat door bij minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.