Vluchtelingenwerk Druten

Stel je voor: je bent je land ontvlucht en komt terecht in Druten. Je spreekt de taal niet en alles is anders dan je gewend bent. Je snapt nog niets van alle regels, wat zijn je rechten en wat je plichten, hoe regel ik mijn zaken en administratie, hoe leer ik zo snel mogelijk mijn wijk en buurtgenoten kennen en hoe kan ik zo snel mogelijk weer aan de slag?

Vrijwilligers van MeerVoormekaar ondersteunen en coachen de nieuwkomers in Druten de eerste 8 maanden om zo snel mogelijk zelfredzaam te worden. Iedereen krijgt een persoonlijk begeleider en komt tweewekelijks op kantoor om alles te regelen. Na 8 maanden wordt dit traject afgesloten en kunnen de nieuwkomers (tot ongeveer 2 jaar na aankomst in Druten) terecht op het spreekuur dat 2 keer per week plaatsvindt. Voor de mensen die na 8 maanden nog niet helemaal zelfredzaam zijn, kan voor een korte, intensieve periode een coach worden ingezet.

De vrijwilligers van het vluchtelingenwerk sluiten aan bij bestaande projecten zoals Buurten met de buren en de multiculturele vrouweninloop in de Doorkijk.

Contactpersoon

Kim Goolkate

k.goolkate@meervoormekaar.nl
06-83403724