Woonondersteuning

Langer zelfstandig wonen
Mensen blijven langer zelfstandig wonen. Een groep kwetsbare burgers (van jong tot oud) heeft ondersteuning nodig om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en zo veel mogelijk de regie over het eigen leven te behouden. Samen met vrijwilligers(organisaties), vitale wijkbewoners en netwerkpartners biedt MeerVoormekaar praktische en sociale ondersteuning.

Bewust Wonen
Het project Bewust Wonen wil mensen stimuleren en faciliteren bij het langer zelfstandig blijven wonen. Met kleine aanpassingen en/of het gebruik van woontechnologie is het vaak al heel goed mogelijk om langer veilig en comfortabel in uw huis te blijven wonen. In de brochure ‘Bewust Wonen in de gemeente Wijchen’ leest u allerlei praktische tips en persoonlijke verhalen over veilig en comfortabel wonen. Klik hier voor de brochure Bewust Wonen.

Ook andere componenten, zoals duurzaamheid, veiligheid en betaalbaarheid spelen mee bij het maken van keuzes rond wonen. Doe de gratis huistest en ontdek de verbeterpunten van uw huis op www.huistest.nl.

U kunt hiervoor ook een beroep doen op een van de vrijwillige woonadviseurs via MeerVoormekaar. Aanmelden voor een huisbezoek van de woonadviseur kan via telefoonnummer 024-641 84 59.

Bewust wonen met dementie
Er is speciale aandacht voor wonen met dementie. De woonadviseurs letten hierbij specifiek op veiligheid, oriëntatie, gedrag en bewegingsvrijheid. Het adviestraject verloopt in nauwe samenwerking met zorgtrajectbegeleiders, mantelzorgers en eventueel de woningcorporatie.

Contactpersoon

Jeanny Evers

j.evers@meervoormekaar.nl
06 - 81 02 69 93