De inmiddels 18 groepen van het Wandelcafé Maas en Waal gaan tussen 1 en 15 juni weer opstarten. In alle dertien dorpen van gemeenten Druten en West Maas en Waal lopen een of meerdere groepen, begeleid door lokale vrijwilligers. Er zal echter wel aangepast gewandeld gaan worden, met in acht neming van de richtlijnen voor het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. Op www.bendefit.nu kunt u op de kalender zien waar en wanneer er gewandeld wordt.

Anders wandelen dan voor de coronacrisis
Het zal even wennen zijn, maar het is belangrijk dat de wandelaars ten alle tijden 1,5 meter afstand houden. Ook zullen er in het geval van een groot aantal deelnemers meerdere groepen gemaakt moeten worden. Aanvullend advies is om voor het wandelen thuis naar het toilet te gaan, en onderweg geen versnaperingen met elkaar te delen. Het kopje koffie of thee gezamenlijk drinken kan afhankelijk van de locatie door gaan. Maar daarbij moeten de regels gevolgd worden van de betreffende (horeca)locatie. En uiteraard mogen we de belangrijkste regel niet vergeten: bij klachten zoals hoesten of een lopende neus, blijf thuis! Ook in het geval van zieke gezinsleden moet u thuis blijven.

Goed voor de gezondheid
Wandelen is goed voor de gezondheid, je bent in beweging in de buitenlucht en door het samen met anderen te doen is het nog gezellig ook. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te besteden aan onze lichaam en geest, en de weerstand op peil te houden.

Wat is het wandelcafé?
Eén keer per week in uw dorp een uur gezamenlijk wandelen en een kopje koffie of thee drinken, dat is het Wandelcafé! Het Wandelcafé is voor iedereen die het leuk vindt om samen met andere mensen te wandelen. Het is gratis (alleen het kopje koffie/thee is op eigen kosten), u hoeft geen lid te worden en u sluit aan wanneer het u past. Gezelligheid staat voorop! De organisatie ligt per dorp bij enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten de route uit, wandelen mee en zorgen voor de start- en eindlocatie waar het kopje koffie/thee gedronken kan worden.

Wandelcafé Maas en Waal is een initiatief van Stichting Maas en Waal in Beweging en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.