Zorg je langdurig voor een psychisch of chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste, vriend of buur? Dan ben je een mantelzorger. Door corona is de belasting van mantelzorgers nóg meer toegenomen. Dit is de reden waarom de gemeente nu een onderzoek start naar de ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers. Zo kunnen deze mantelzorgers in de toekomst nóg beter ondersteund worden.

Wethouder Titus Burgers: “Iemand die met hart en ziel dag in dag uit voor partner, familielid, een vriend(in) of kennis zorgt. Gewoon, omdat je vindt dat jouw dierbare dat verdient. Ik waardeer dit enorm, want zonder de ander zijn wij niets. Door deze inzet kunnen meer mensen thuis blijven wonen. Dat is prettig voor de mantelzorgontvanger, maar ook voor mensen om hem of haar heen. Zonder deze inzet, zou de wereld er anders uitzien. Wij ondersteunen de mantelzorgers hierbij op diverse manieren. Nu willen wij weten hoe wij dat nóg beter kunnen doen. Doe je mee met het onderzoek?”

Over het onderzoek
MantelzorgNL, een onafhankelijke landelijke organisatie, onderzoekt vanaf september 2021 de ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers. De centrale vraag: ‘Welke ondersteuning wordt gebruikt en wat wordt gemist?’ Maar ook: ’Welke ondersteuning wordt écht gevoeld? ‘.

Zo doet je mee
Het invullen van de digitale vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Als u de QR-code scant, komt u uit bij de vragenlijst. De vragenlijst kunt u ook vinden op: https://bit.ly/3nRb70S.

De vragenlijst kan worden ingevuld tot woensdag 20 oktober 2021.

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het online invullen van de vragen? De vrijwilligers van MeerVoormekaar helpen graag. Leonie van den Nieuwenhuijzen van MeerVoormekaar is te bereiken via het telefoonnummer 06-82539959 of via l.vandennieuwenhuijzen@meervoormekaar.nl.

Wij zien de reacties graag tegemoet! Uiteraard gaat MantelzorgNL vertrouwelijk om met de gegevens en blijf je anoniem.

Vragen?
Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar iedereendoetmee@wijchen.nl