Op zaterdag 23 januari gaat de avondklok in, deze duurt tot 10 februari 4.30 uur. Tijdens deze periode blijft iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen. Mensen mogen alleen bij uitzondering de straat op en hebben daarvoor een verklaring nodig.

Geef jij Mantelzorg tijdens de avondklok? Vul dan de verklaring in!
Woont degene voor wie je onbetaald en langdurig zorgt niet bij je in huis? En heeft hij/ zij tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die je niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat je dan een Eigen verklaring avondklok bij je hebt.

Hoe werkt het?
•Download het formulier Eigen verklaring avondklok (button onderaan dit bericht)
•Vul je gegevens in.
•Vul de periode in: tot en met 9 februari.
•Vink het vakje ‘Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’ aan.
•Vul bij toelichting in: Vanwege noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg.
•Neem het formulier uitgeprint of digitaal mee als je tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet.
•De politie kan je onderweg om je ID en de Eigen verklaring avondklok vragen.
•Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

De verklaring kan alleen gebruikt worden als bewijs om tijdens avondklokuren op straat te zijn. Niet voor andere (mantelzorg)zaken. We vragen je ook de verklaring zorgvuldig te gebruiken, en alleen voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg tijdens de avondklok.

Politie kan navraag doen
Bij twijfel kan een buitengewoon opsporingsambtenaar of de politie ter bevestiging van de mantelzorg(relatie) bellen met je degene voor wie je zorgt.

Vragen?
Meer informatie kun je vinden op www.rijksoverheid.nl/avondklok.

Heb je een vraag of behoefte aan advies over je eigen situatie? Neem dan contact op met MeerVoormekaar via 024 - 641 84 59. Ook kun je op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur bellen met het Sociaal Team (gemeente Druten) of Sociaal Wijkteam (gemeente Wijchen). Het telefoonnummer is: 088 - 432 74 32.