Voor nieuw project van MeerVoormekaar en MEE Gelderse Poort

 

Wanneer ouders in een lastige situatie zitten, kan een beetje tijdelijke ondersteuning soms al veel verschil uitmaken. Deze tijdelijke ondersteuning bieden welzijnsorganisaties MeerVoormekaar en MEE Gelderse Poort sinds kort in Wijchen aan, met het project ‘Gezinnen voor elkaar’.

 

WELKE ONDERSTEUNING WORDT GEBODEN?

In het project Gezinnen voor elkaar worden ervaren opvoeders, de ‘steungezinnen’, gekoppeld aan gezinnen die tijdelijk wat extra (voornamelijk praktische) ondersteuning nodig hebben, de ‘vraaggezinnen’. Een paar concrete voorbeelden van situaties waarin de steungezinnen uitkomst kunnen bieden:

  • Een jonge vader heeft kanker en wordt intensief behandeld. Moeder is 7 maanden zwanger. Beide ouders hebben weinig energie over voor hun dochtertje van 3, dat veel aandacht vraagt. Het steungezin vangt haar 1 dagdeel per week op.
  • Een kind waarbij er thuis veel spanningen zijn tussen d ouders kan tot zichzelf komen bij een steungezin in de buurt.
  • Een steungezin gaat wat leuks doen met een kind met een beperking die veel ondersteuning nodig heeft, zodat de ouders even wat tijd en aandacht kunnen besteden aan de andere kinderen in hun gezin.

 

“FIJN DAT JE TIJDELIJK TERUG KUNT VALLEN OP ANDEREN”

Frank Thijssen (van MeerVoormekaar), coördinator van project legt uit waarom het project is gestart: “Wanneer je als gezin overbelast bent, bijvoorbeeld door vervelende omstandigheden, is het fijn dat je tijdelijk terug kunt vallen op anderen. Zo kun je het gezin draaiende houden, maar ook als ouders af en toe tot jezelf komen. Zo kunnen gezinnen iets voor elkaar betekenen.”

 

STEUNGEZINNEN GEZOCHT!

Om het project te laten slagen zijn MeerVoormekaar en MEE Gelderse Poort op zoek naar ervaren opvoeders, die graag andere opvoeders met hun ervaring en ondersteuning willen helpen die in een lastige situatie zitten. De vraaggezinnen zijn woonachtig in de gemeente Wijchen, maar de steungezinnen hoeven zelf niet in de gemeente te wonen. De ondersteuning van de steungezinnen duurt maximaal 6-9 maanden. Welke tijdsinvestering er gevraagd wordt, hangt af van de beschikbaarheid van het steungezin en de hulpvraag van het vraaggezin.

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of meer informatie verkrijgen via Frank Thijssen (MeerVoormekaar): e-mail steungezinnen@meervoormekaar.nl, telefoon (06) 39 11 41 37.