Jongeren in Druten gebruiken meer alcohol en proberen meer drugs uit dan jongeren in de gemeenten om ons heen. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD. Met het project Ouders voor ouders bundelen we onze krachten. Zo maken we samen het alcohol en drugsgebruik onder de Drutense jongeren kleiner. De gemeente Druten werkt hiervoor samen met MeerVoormekaar en andere ouders.

Ouders voor ouders
Ouders hebben invloed. Maar soms is de drang tot uitproberen van jongeren groter dan de invloed die ouders hebben. Als ouder heb je dan het gevoel dat je er alles aan hebt gedaan. En toch staat je kind buiten met anderen te blowen of drinkt je kind alcohol. De omgeving kan hard oordelen en als ouder voel je je misschien erg alleen staan. Om elkaar te helpen is het project Ouders voor ouders in het leven geroepen. Dit is onder leiding van Josien Warris van MeerVoormekaar.

Steun elkaar
Ouders voor ouders zet zich in om ouders te steunen als er sprake is van alcohol- of drugsgebruik door hun kinderen. Ouders die zelf hebben ervaren hoe moeilijk het is als je kind drugs of alcohol gebruikt bieden steun. Ook zetten ouders uit de groep zich in om andere ouders te informeren. Zo weten zij wat je kan doen om het alcohol- of drugsgebruik zo veel mogelijk te voorkomen.

Contact
Vragen over middelengebruik onder jongeren? Of wil je graag in contact komen met andere ouders? Neem contact op met Josien Warris van MeerVoormekaar, via j.warris@meervoormekaar.nl, of via T 06 – 39 11 41 34