Vandaag gingen de dorpsondersteuners Els en Niny wederom op pad. Ze vertellen: ‘Dag 2 begon met het ophalen van de plantjes bij de plaatselijke ondernemer uit Bergharen.
Op deze 2e dag stond Hernen/Leur in de planning.
Daar waar het gisteren in Bergharen vrij voorspoedig ging, in ruim een uur 10 plantjes bezorgd, kost het vandaag aanzienlijk meer tijd. Mensen hebben duidelijk behoefte aan een praatje en nodigen ons uit om even te gaan zitten. Het was prachtig weer dus buiten op een stoeltje, 1,5 meter uit elkaar, hebben we de uitnodiging aangenomen.
Ja en dan komen de verhalen natuurlijk los! Niet voor niets, mensen hebben kennelijk die aandacht even nodig. Vooral als je in het buitengebied woont want daar is het momenteel erg stil.
Even na elven begonnen en rond de klok van twaalf uur slechts 3 plantjes armer, gaan we naar de oudste inwoner van Hernen (97 jaar).
Ook daar een half uur gebleven met een aaneenschakeling van verhalen, herinneringen uit de goede oude tijd en wat al niet meer. Voor vandaag hebben we het er weer op zitten. Hulpvragen waren er niet, ook hier kinderen en buren die daar waar nodig klaar staan, mooi om te weten. Maar een kletspraatje en even aandacht des te meer, dat moet ook kunnen en daar doen we het ook voor!
Dag 2 liep dus iets anders dan we ons hadden voorgesteld, op naar dag 3.’