Jonge mantelzorgers, wie zijn dat?

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of een psychische aandoening heeft. 1 op de 5 kinderen in Nederland groeit op met een zorgsituatie binnen een gezin. Jonge mantelzorgers hebben zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in een gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven.

Jonge mantelzorgers in Corona tijd

Normaal gesproken laten jonge mantelzorgers hun eigen zorgen vaak niet duidelijk merken, bijvoorbeeld omdat ze hun ouders niet met nog meer problemen lastig willen vallen. In de Corona tijd kan het helemaal moeilijk zijn voor deze jongeren.
Wanneer thuis meer zorg nodig is voor een ziek of beperkt gezinslid doordat school of dagopvang ophoudt, is de kans groot dat de druk op jonge mantelzorgers om meer hulp te verlenen ook toeneemt. Ook zal de emotionele druk en kopzorgen bij jonge mantelzorgers meer zijn doordat school of studie als ‘time-out’ is komen te vervallen.

Wat doet MeerVoormekaar?
In de eerste week van juni wordt er speciale aandacht voor deze jongeren gevraagd. Jonge mantelzorgers mogen gezien en gehoord worden, want zij zijn achter de schermen altijd met ‘zorgen voor’ bezig. We willen ze waarderen en een keer een extraatje geven.
Ben je een jonge mantelzorger, of ken je een jonge mantelzorger? Meld je aan, dan nemen wij contact met je op.
Tevens willen we graag weten wat jullie bezighoudt, en leuke activiteiten gaan organiseren. Niet alleen om elkaar te ontmoeten, maar vooral om thuis even te “vergeten” en gewoon leuke en ontspannende dingen te doen.

Voor Druten en Wijchen:

Rosalie Hensen jongerenwerker r.hensen@meervoormekaar.nl tel. nr. 06-17860566
Mariëlle van Swaay opbouwwerker m.vanswaay@meervoormekaar.nl tel.nr. 06-17860576