Plusbus / OpStap vervoer

Plusbus

Kwetsbare inwoners van de gemeente Druten kunnen gebruik maken van de Plusbus voor vervoer binnen de gemeente. Door deze vervoersdienst kunnen zij deelnemen aan activiteiten in de dorpen, lezingen en voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen en deelnemen aan de sociale inloop en passende dagbesteding. Ook kunnen zij met behulp van de vervoersdienst zelf hun wekelijkse boodschappen doen en een arts of specialist in de buurt bezoeken. De Plusbus wordt gereden door vrijwillige chauffeurs.

U kunt zich telefonisch aanmelden voor vervoer met de Plusbus bij het Servicebureau van MeerVoormekaar.

Aanvragen van een rit kan op maandag t/m donderdag tussen 9.00 -13.00 uur en op vrijdag tussen 9.00-12.30 uur. U kunt de rit aanvragen voor de volgende werkdag. Aan het vervoer zijn kosten verbonden.

opStap

Kwetsbare inwoners van de gemeente Wijchen kunnen gebruik maken van de vervoersdienst opStap voor vervoer binnen de gemeente. Ook de opStap bussen worden gereden door vrijwillige chauffeurs.

U kunt zich telefonisch aanmelden voor vervoer met de opStap bus bij de kantoormedewerkers van OpStap, via telefoonnummer 024-64 21 999.

De opStap rijdt van maandag t/m vrijdag van 8.00-22.00 uur. Aanvragen van een rit kan telefonisch op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur. Overdag kan een rit tot 1 uur voor vertrek worden aangevraagd